Partnerbedrijf ANWB logo Bovag logo

Autobedrijf KHAN is met al ruim 20 jaar ervaring één van de eerste autobedrijven in Almere. U kunt bij ons terecht voor uw jaarlijkse APK keuring. Wij zijn een officieel RDW-Erkend APK Keuringstation. Wij hebben alle licenties, gediplomeerde keurmeesters en apparatuur in huis om uw auto volgens de richtlijnen van het RDW te keuren.

Wat wordt er gekeurd?

En wat zijn de kosten?

Tijdens de APK komen veiligheids- en milieuaspecten van het voertuig aan bod. Hieronder een aantal punten waarop gelet wordt bij de keuring van uw voertuig:

Verkeersveiligheid ✓

Remmen, Wielophanging, Schokdempers, Banden, Stuurinrichting, Verlichting, Carrosserie etc.

Milieu ✓

Uitlaatgassen, Roetmeting (dieselmotoren), Viergasmeting (benzinemotoren), EOBD uitlezen

Algemeen ✓

Voertuigidentificatienummer, Gebruikte brandstof

Na afloop van de APK keuring krijgt uw voertuig een keuringsrapport. Hierop staat of uw voertuig is goedgekeurd of afgekeurd, inclusief een overzicht van de reparatie- en afkeurpunten.

Kosten

De basisprijs voor een APK keuring bedraagt € 29,95,-. Deze kosten zijn inclusief:

  • Afmeldkosten
  • Keuringsrapport
  • Arbeid
  • BTW

Soms moeten er ook aanvullende verplichte werkzaamheden worden uitgevoerd bij de APK keuring:

  • Roetmeting (bij dieselauto’s): € 25,-
  • EOBD uitlezen (voor benzine/lpg auto’s): € 25,-

Maak meteen een afspraak via onze website!

Overige vragen

Wanneer keuren?

Als een personenauto of lichte bedrijfsauto (tot 3.500 kg) al eerder APK is goedgekeurd, kunt u uitgaan van de datum vermeld op het APK-keuringsrapport. Dit hebt u bij de vorige keuring meegekregen. Vóór deze datum moet de auto opnieuw goedgekeurd zijn.

Tot twee maanden vooraf?

U kunt uw voertuig tot twee maanden vóór de eerstvolgende APK-vervaldatum laten keuren. De oude vervaldatum wordt dan, afhankelijk van de geldende keuringsfrequentie, met 1 of 2 jaar verlengd. Laat u uw voertuig meer dan twee maanden vóór de APK-vervaldatum keuren, dan krijgt uw voertuig een nieuwe APK-vervaldatum.

Personenauto‘s en bedrijfsauto’s

Drie of vier jaar nadat een personenauto of lichte bedrijfsauto voor het eerst op de weg is toegelaten, is deze keuringsplichtig. Dit is afhankelijk van het soort brandstof.

© Copyright - Khan Automotive SHOOX