logo_images_0_1556279106435180018

Waterpomp vervangen


Wat doet de waterpomp?

Het motorblok wordt gekoeld doordat de waterpomp koelvloeistof door het motorblok pompt. Op het moment dat de motor warm wordt en de koelvloeistof een bepaalde temperatuur heeft bereikt dan gaat er een klepje open van de thermostaat. De waterpomp zit op het motorblok gemonteerd en wordt in de meeste gevallen aangedreven door een multiriem of een V-snaar.


Wanneer waterpomp vervangen?

Als u merkt dat het koelsysteem steeds moet worden bijgevuld. Of het kan zijn dat de controlelampje van het niveau van de koelvloeistof gaat branden. Vul je de koelvloeistof niet bij, dan gaat er een lampje branden om te waarschuwen dat de motor te warm is. Het kan ook zijn dat u de temperatuurmeter op het dashboard richting rood (overhitting) ziet gaan. Als deze waarschuwingssystemen niet werken, dan zal de motor gaan koken, waarbij er stoomwolken onder de motorkap vandaan komen. Als u koelvloeistof bijvult, dan zult u merken dat het niveau weer zakt. De waterpomp van uw auto heeft ook een vervangings-interval, neem gerust contact op met onze werkplaats voor een GRATIS passend advies of indien u vragen heeft.


Wat zijn de kosten?

U kunt altijd langskomen zodat wij u passend advies kunnen geven of de waterpomp van uw auto vervangen dient te worden. Als u twijfelt aarzel dan niet om langs te komen. Wij stellen dan GRATIS een snelle diagnose voor u. Indien de waterpomp moet worden vervangen geven wij een scherpe all-in prijs. Maak meteen een afspraak via onze website!

loder_img.png

Een moment geduld aub,
uw verzoek wordt verwerkt....

loder_img.png

Een moment geduld aub. Uw voertuig gegevens worden opgehaald

KHAN Almere Stad


De Huchtstraat 3
1327 EA Almere-Stad

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 08:00 tot 18:00
Zaterdag 10:00 tot 17:00
Geldt voor alle vestigingen


KHAN Almere Buiten


Molenweg 5
1333 DE Almere-Buiten

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur


Autoschade Markerkant


Markerkant 11-31
1316 AN Almere

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur
Zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur

Afspraakverzoek maken?

whatsappbtn